Muziek

IBO

Ibo is gitarist, zanger en tekstschrijver. Met zijn Nederlandstalig repertoire heeft hij twee albums uitgebracht Cocagne (2001) en Wat het is (2011) Met zijn liederen en verhalen heeft hij op talloze podia gestaan. In Nederland, maar ook in Frankrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken.

Dit is het lied de Vagebond van het album Cocagne :

Ibo zijn repertoire behoort tot de muzikale familie van zijn tekeningen en schilderijen. Het zijn verhalen. Dromerig en rauw, lyrisch en impressionistisch.    Net als de muziek hebben zijn teksten tijdloos van karakter. Een hedendaags troubadour met een lichte toon en een vermogen de mensen mee te voeren.

Gurdjieff Kwartet

Geïnspireerd door de verhalen en de muziek van G.I. Gurdjieff heeft Ibo het Gurdjieff Kwartet opgericht. Dit voorjaar gaat Ibo met dit kwartet een album opnemen met stukken van  Gurdjieff/de Hartmann. G.I. Gurdjieff -1866-1949-   was een Armeens mysticus, schrijver en componist die laatste 25 jaar van zijn leven in Fontainebleau en Parijs werkte en woonde. Hij heeft tijdens zijn reizen  door ondermeer midden Azië het Midden Oosten veel muziek gehoord en dit zette hem jaren later aan om honderden stukken op papier te zetten. Dit deed hij samen met de Russisch componist Thomas de Hartmann. Het Gurdjieff Kwartet heeft een groot aantal stukken bewerkt voor strijkers, (elektrisch) gitaar, harmonium en Mandoline. Tijdens de concerten worden de stukken afgewisseld door prachtige magische verhalen uit het leven van Gurdjieff.